Mr. Barbara Röpcke

Mr. B. (Barbara) Röpcke heeft in oktober 2015 de masteropleiding privaatrecht aan de Universiteit Leiden afgerond. Al sinds haar bachelor heeft zij affiniteit met het arbeidsrecht en daarom besloot zij, naast het specialisatietraject arbeidsrecht binnen de master privaatrecht, te starten met de – tweede – masteropleiding arbeidsrecht. Zij is hiervoor in 2016 Cum Laude geslaagd. Zij schreef haar bachelorscriptie over de onrechtmatige daad in sport- en spelsituaties en haar masterscriptie over de partneralimentatieplicht. Haar tweede masterscriptie behelsde de verhouding tussen de met de WWZ ingevoerde arbeidsrechtelijke bedenktermijn en de algemene (aanvullende) beschermingsbepalingen.

Per november 2015 is Barbara Röpcke werkzaam binnen Laus en Koudstaal Advocaten als juridisch medewerker en sinds haar beëdiging in februari 2016 als advocaat. Barbara is per januari 2020 toegetreden als partner van Laus & Koudstaal Advocaten.

 

Barbara richt zich op alle aspecten van het burgerlijke recht. Naast het arbeidsrecht en het algemene burgerlijk recht liggen haar interesses in het ondernemingsrecht, aansprakelijkheidsrecht en personen- en familierecht. Met name met dit laatste rechtsgebied heeft zij affiniteit en zij heeft dan ook ruime (proces)ervaring als het gaat om echtscheidingen, de vaststelling van partner- en/of kinderalimentatie, zorgregelingen en het huwelijksvermogensrecht (verdelingen en de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden/partnerschapsvoorwaarden). Haar kracht is het menselijke aspect te verbinden met het juridische om zo tot creatieve, werkbare en constructieve oplossingen te komen. Zij is daadkrachtig, juridisch sterk onderlegd en bij uitstek in staat om uw belangen uitstekend te behartigen.

 

Mr. Barbara Röpcke

Mr. Barbara Röpcke

Advocaat | Partner
023-5319705
ropcke@lauskoudstaal.nl